Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 129g523kcal0g128.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 99g338kcal10g69g1.2g3.5g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%201g121kcal6.4g14.3g4g0g
Kananmuna kuoreton 221g316kcal27.7g0.7g22.7g0g
Korppujauho 76g276kcal7.9g56.5g0.8g4g
Manteli 70g434kcal16.9g4.6g38g5.1g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4g16kcal0g4g0g0g
Kardemumma, annos 2g4g13kcal0.4g2.7g0.3g1.1g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen201g362kcal0.8g86.5g0.4g4.6g
Sokerivesikuorrutus 91g310kcal0g76.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2212g5453kcal141.2g894g134.8g36.8g
Valittu annoskoko1106g2726kcal70.6g447g67.4g18.4g
Annoskoko puolitettuna553g1363kcal35.3g223.5g33.7g9.2g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663