Karjalanpiirakka

Taikina:
2dl kylmää vettä
1tl suolaa
2,5dl ruisjauhoja
2,5dl vehnäjauhoja
25g voita/margariinia

Puuro:
4dl vettä
4dl puuroriisiä
17dl rasvatonta maitoa
1tl voita/margariinia
1,5tl suolaa

keitä puuro valmiiksi, ja jähdytä se ennen kuin alat leipoa ruistaikinaa.

taikina: sekoita kaikki ainekset veteen suoraan paitsi voi, kun taikina on kiinteää ja sitkeää alusta sekaan sulatettu voi.

Tee taikinasta tanko jonka jaat 40 yhtä suureen osaan joista sitten leivot piirakkapohjat, laita jokaiseen n 2tl riisipuuroa ja taita reunat päälle päin ja rypytä.

Paista karjalanpiirakat uunissa keskitasossa 275-300 asteessa kypsiksi, eli n. 10-12min uunista riippuen.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Mammalia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 70g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Rainbow)88g281kcal8.8g55.3g2g12.3g
Vehnäjauho puolikarkea 57g196kcal5.8g39.9g0.7g2g
Voi 8.8g64kcal0.1g0g7.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 140g0kcal0g0g0g0g
Puuroriisi140g492kcal8.4g106.7g2.4g3.2g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 597g202kcal18.3g29.2g0.6g0g
Suola, annos 3g2.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2212g2468kcal82.8g462.2g25.6g35g
Valittu annoskoko1106g1234kcal41.4g231.1g12.8g17.5g
Annoskoko puolitettuna553g617kcal20.7g115.6g6.4g8.8g
Arvot/100g100g112kcal3.7g20.9g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337089