Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%1445g2312kcal39g39g216.8g0g
Poronkäristys (Kylmänen)1619g2185kcal323.7g1.6g97.1g0g
Voi, 1 tl, 5 g145g1055kcal1.4g1.4g115.6g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g809g202kcal8.1g39.7g1.6g20.2g
Peruna, keskikokoinen 60g2312g1387kcal34.7g300.6g2.3g20.8g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto723g2023kcal137.3g0g159g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g58g150kcal7.5g1.2g12.7g0.3g
Vesi2890g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g18630kcal1103.4g767g1210.2g82.6g
Valittu annoskoko10000g9315kcal551.7g383.5g605.1g41.3g
Annoskoko puolitettuna5000g4658kcal275.9g191.8g302.6g20.7g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.8g6.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=348763