Siemensämpylä

2,5 dl maitoa
2,5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl sokeria
1,5 tl suolaa
30 g seesaminsiemeniä
25 g auringonkukansiemeniä
25 g pellavansiemeniä
30 g vehnäleseitä
2 dl grahamjauhoja
4 rkl ruokaöljyä
9 dl vehnäjauhoja

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää sekaan sokeri, suola, siemenet, vehnäleseet, grahamjauhot ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput vehnäjauhot niin, että taikinasta muodostuu pehmeä, kiinteä pallo.

Anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.

3. Vaivaa taikina ja leivo se sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

Voitele sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

4. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa n. 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Joshie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3605g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 361g269kcal47.3g4g1.4g24.9g
Sokeri 58g234kcal0g57.6g0g0g
Suola, annos 3g54g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemenet, Pellavainen361g1658kcal71.4g3.6g151g110.3g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g361g2055kcal82.2g70.3g178.8g21.6g
Grahamjauho 793g2601kcal83.7g481.4g17.4g78.5g
Ruokaöljy keskiarvo 389g3440kcal0g0g388.9g0g
Kurpitsansiemen, Risetti361g2033kcal64.9g151.4g129.8g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%144g361kcal20.2g15.9g8.1g70.7g
Vehnäjauho puolikarkea 3515g12060kcal358.2g2460.3g42.2g123g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g49419kcal1455.8g6489g1835.2g858g
Valittu annoskoko10000g24710kcal727.9g3244.5g917.6g429g
Annoskoko puolitettuna5000g12355kcal364g1622.3g458.8g214.5g
Arvot/100g100g247kcal7.3g32.4g9.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=114270