Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g11g81kcal0g0g9g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 8.6g11kcal0.9g0g0.8g0g
Sokeri 6.4g26kcal0g6.4g0g0g
Ruislese (10g)3g6.1kcal0.4g0.8g0.1g1.2g
Vehnäjauho, sunnuntai20g68kcal2.3g13.8g0.4g0.6g
Leivinjauhe 0.8g1.3kcal0g0.3g0g0g
Puolukka 23g8.7kcal0.1g1.5g0.1g0.6g
Maitorahka, Valio, 0,319g12kcal2.1g0.8g0.1g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)15g10kcal0.5g0.7g0.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 4.5g5.6kcal0.5g0g0.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.8g3kcal0g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana222g465kcal13.6g50g22.8g4.8g
Valittu annoskoko111g233kcal6.8g25g11.4g2.4g
Annoskoko puolitettuna56g116kcal3.4g12.5g5.7g1.2g
Arvot/100g100g209kcal6.1g22.5g10.3g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557