Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 49g167kcal4.9g34g0.6g1.7g
Sokeri 21g86kcal0g21.1g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 12g87kcal0.1g0g9.8g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.9g5.8kcal0.2g1.1g0.1g0.5g
Sokeri 1.5g6.1kcal0g1.5g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.6g1.9kcal0.1g0.4g0g0.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen25g8.2kcal0.8g1.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana222g723kcal12.2g118.6g21g4.8g
Valittu annoskoko111g361kcal6.1g59.3g10.5g2.4g
Annoskoko puolitettuna56g181kcal3.1g29.7g5.3g1.2g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296780