Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g0.7g0.3kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g28g8.7kcal0.3g2.1g0.1g0.9g
Purjosipuli 14g3.2kcal0.3g0.3g0g0.3g
Tilli mauste3.5g0.6kcal0g0g0g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)4.6g5.7kcal0.4g0.1g0.4g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g14g24kcal0.3g0.2g2.4g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton1.1g0.2kcal0g0g0g0g
Kirjolohifilee 44g73kcal7.4g0g4.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana222g250kcal17.4g5.4g17.6g2.6g
Valittu annoskoko111g125kcal8.7g2.7g8.8g1.3g
Annoskoko puolitettuna56g62kcal4.4g1.4g4.4g0.7g
Arvot/100g100g112kcal7.8g2.4g7.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137307