Kurpitsalaatikko, Maidoton

Kurpitsalaatikko, Maidoton

1 kg kurpitsaa
1 dl Nordic 15% Ruoka, maustamaton kasvirasvavalmiste
4 rkl (60g) Korppujauhoa, Myllyn Paras
2 munaa
1½ tl hienoa ruususuolaa
½ tl muskottipähkinää, hienonn.

1½ rkl siirappia
Päälle korppujauhoja ja juoksevaa Culinessea

1) Kurpitsasta poistetaan kuori ja siemenet.

2) Kurpitsaliha paloitellaan pienehköiksi kuutioiksi (n. 2x2x2)
3) Kuutiot keitetään vähässä vedessä (n. ½ l) kypsäksi (n. 20-25 min).

4) Vesi valutetaan pois mahdollisimman hyvin.

Kypsät kuutiot soseutetaan esimerkiksi sauvasekoittimella.

5) Soseen annetaan jäähtyä.

6) Jäähtyneeseen kurpitsasoseeseen lisätään kevyesti vatkatut munat, korppujauho, siirappi, mausteet ja kasvirasvavalmiste.

7) Suolaa maun mukaan
8) Sekoita hyvin ja kaada seos yhteen tai kahteen juoksevalla kasvirasvalla voideltuun uuninkestävään vuokaan.

9) Ripottele pinnalle hiukan korppujauhoja muutamia tippoja Culinessea.

10) Tee lusikan tai taikinanuolijan kärjellä kuvioita laatikon pinnalle

11) Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin tunti; kunnes pinta saa hiukan väriä.

Todella herkullinen ja kevyt ruoka - vaikka pelkästään syötäväksi.

( Pakastin kokeeksi pari-kolme rkl nähdäkseni voiko niin tehdä)

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 89 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurpitsa 83g13kcal0.6g1.7g0.1g1.7g
Nordic 15% ruoka, maustamaton kasvirasvavalmiste (Ravintoraisio oy), annos 200g8.3g13kcal0.1g0.5g1.2g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)5g18kcal0.7g3.6g0.1g0.2g
Kananmuna, annos 65g11g14kcal1.2g0g1g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 2.5g7.5kcal0g1.8g0g0g
Culinesse (Flora), annos 10g1.2g5.7kcal0g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana223g143kcal5.2g15.2g6g3.8g
Valittu annoskoko111g72kcal2.6g7.6g3g1.9g
Annoskoko puolitettuna56g36kcal1.3g3.8g1.5g1g
Arvot/100g100g64kcal2.3g6.8g2.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=313690