Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g7.8g57kcal0.1g0.1g6.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g35kcal1g7.1g0.1g0.4g
Sokeri 0.9g3.8kcal0g0.9g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g1.6g1kcal0.1g0g0.4g0g
Vesi2.3g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g16g53kcal0.3g0.5g5.5g0g
Kananmuna kuoreton 4.3g6.1kcal0.5g0g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.6g5.4kcal0.2g1.1g0g0.1g
Sokeri 2.8g11kcal0g2.8g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.4g1.6kcal0g0.4g0g0g
Raparperi 54g18kcal0.4g2.9g0.1g0.7g
Sokeri 6.6g27kcal0g6.6g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 1.6g5.5kcal0g1.3g0g0g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g2g11kcal0.4g0.2g1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana222g472kcal6g47.8g27.4g2.8g
Valittu annoskoko111g236kcal3g23.9g13.7g1.4g
Annoskoko puolitettuna56g118kcal1.5g12g6.9g0.7g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.5g12.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431