Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g14g0.2kcal0g0g0g0g
Suklaa tumma 28g146kcal1.1g15.1g8.8g1.5g
Keltuainen, 20g, annos 20g5.7g3.6kcal0.2g0g1.4g0g
Sokeri 6.8g28kcal0g6.8g0g0g
Kuohukerma (Ingman)57g192kcal1.2g1.8g19.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana223g739kcal5g47.4g60g3g
Valittu annoskoko111g370kcal2.5g23.7g30g1.5g
Annoskoko puolitettuna56g185kcal1.3g11.9g15g0.8g
Arvot/100g100g332kcal2.2g21.3g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916