Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 31g8.7kcal0.4g1.3g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)1.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)12g3.7kcal0.2g0.5g0g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g4.4g4.2kcal0.2g0.7g0g0.2g
Chili paprika punainen1.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Persilja0.3g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen6.3g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Kasvisliemikuutio, Knorr0.6g1.8kcal0.1g0.1g0.2g0g
Porkkana 9g3.1kcal0.1g0.5g0g0.2g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)0.9g1.8kcal0g0.4g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 38g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 6.3g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana223g56kcal2.4g8.6g0.6g2.6g
Valittu annoskoko112g28kcal1.2g4.3g0.3g1.3g
Annoskoko puolitettuna56g14kcal0.6g2.2g0.2g0.7g
Arvot/100g100g25kcal1.1g3.9g0.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=325990