Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 28g39kcal5.3g0g2g0g
Makaroni (myllynparas raaka)18g62kcal2.3g12.3g0.3g0.6g
Tomaattimehu Marli35g5.1kcal0.4g1.2g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g21g12kcal0.7g1.4g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.4g4.8kcal0.1g1g0g0g
Oivariini, juokseva, rasvaseos1.4g10kcal0g0g1.1g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%7g20kcal2g0.2g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana224g304kcal21.6g32.2g10g1.2g
Valittu annoskoko112g152kcal10.8g16.1g5g0.6g
Annoskoko puolitettuna56g76kcal5.4g8.1g2.5g0.3g
Arvot/100g100g136kcal9.7g14.4g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137322