Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen20g140kcal0.2g0.2g15.6g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 226g52kcal4.1g5.4g0.5g4.7g
Lehtikaali 71g28kcal2.4g2.9g0.4g1.4g
Kesäkurpitsa zucchini 291g53kcal1.6g7.3g1.2g2g
Valkosipuli 3g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g100g60kcal0.9g5.2g4g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2221g672kcal18.8g43g43.4g17g
Valittu annoskoko1111g336kcal9.4g21.5g21.7g8.5g
Annoskoko puolitettuna555g168kcal4.7g10.8g10.9g4.3g
Arvot/100g100g30kcal0.8g1.9g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=373612