Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 70g381kcal0.6g0.4g42.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu42g53kcal4.6g0.1g3.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 140g480kcal14.3g98g1.7g4.9g
Voi 60% rasvaa 35g191kcal0.3g0.2g21.3g0g
Sokeri105g426kcal0g104.9g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 700g270kcal1.1g57.1g0.6g10.5g
Vesi, vesijohtovesi 21g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2226g3604kcal41.8g521.4g140.2g30.8g
Valittu annoskoko1113g1802kcal20.9g260.7g70.1g15.4g
Annoskoko puolitettuna557g901kcal10.5g130.4g35.1g7.7g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557