Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 313g87kcal3.7g12.7g0.6g6.6g
Sipuli (kuorittu)16g4.2kcal0.2g0.8g0g0.3g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)116g37kcal2g5.3g0.1g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g44g42kcal1.8g7.4g0.1g2.1g
Chili paprika punainen13g5kcal0.3g1.1g0g0g
Persilja3.1g0.4kcal0g0g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.3g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Paprika, punainen63g16kcal0.6g2.9g0.3g1.3g
Kasvisliemikuutio, Knorr6.3g18kcal0.5g0.6g1.5g0.1g
Porkkana 94g31kcal0.6g5.2g0.2g2.4g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)9g18kcal0g4.2g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 375g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 63g19kcal0.6g3.2g0.1g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2230g556kcal20.8g87.2g6g28.8g
Valittu annoskoko1115g278kcal10.4g43.6g3g14.4g
Annoskoko puolitettuna558g139kcal5.2g21.8g1.5g7.2g
Arvot/100g100g25kcal0.9g3.9g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=325990