Lehtikaalia ja broileria

Ainekset:

8 isoa lehteä lehtikaalia
loraus oliiviöljyä
suolaa
1 dl kuorellisia manteleita
2 rkl seesaminsiemeniä
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl hunajaa
meriruolaa
mustapippuria

Lisäksi:

400 g broilerinfileetä
suolaa ja pippuria tai haluamiasi mausteita

Valmistusohjeet:
Paahda puolet lehtikaalista ja käytä puolet raakana.

Irrota lehtiruoti ja siivuta lehdet ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet lehtikaalista sekoitusastiaan.

Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla.

Puristele ja pyörittele lehtiä astiassa, että öljy tarttuu lehtiin.

Levitä lehdet pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

Yhdistä raakoihin lehtiin.

Paahda kuorellisia manteleita ja seesaminsiemeniä hetki
pannulla.

Lisää ne kaalisalaatin joukkoon.

Sekoita kastikkeen aineet ja kaada joukkoon.

Suolaa ja pippuroi broilerinfileet ja paista kypsiksi.

Tarjoile.

Valmistusaika: 40 min
Kalorit: 380 kcal / annos

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 223 grammaa

Herkku71
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lehtikaali 301g120kcal10.3g12.2g1.8g6g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )15g135kcal0g0g14.9g0g
Manteli (Pirkka), annos 1g125g752kcal26.3g8.3g67.7g0g
Seesaminsiemen kuorineen gogreen, 100 g38g215kcal6.7g2.6g18.6g4.4g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g56g507kcal0g0g56.4g0g
Sitruunamehu, laimentamaton56g12kcal0.2g0.9g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5g5.2kcal0.4g0.8g0g0.1g
Hunaja 18g58kcal0.1g14.2g0g0g
Broilerifilee, hunajamarinadi, raaka 501g845kcal98.3g6g47.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2230g5298kcal284.6g90g414g21.2g
Valittu annoskoko1115g2649kcal142.3g45g207g10.6g
Annoskoko puolitettuna558g1325kcal71.2g22.5g103.5g5.3g
Arvot/100g100g238kcal12.8g4g18.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435824