Jauhelihapiirakka

Valmista täyte: Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha.

Lisää joukkoon loput täytenainekset.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää.

Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.

Levitä täyte.

Kaaviloi toinen piirakkalevy kanneksi.

Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele kanamunalla.

Pinnalle voi ripotella korppujauihoja tai siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle.

Tarjoa esim.

salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste (Sunnuntai), annos 400g479g1820kcal25.9g153.3g119.7g8.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1g8.6kcal0g0g1g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 359g817kcal68.2g0g61.1g0g
Peruna, vanha, kuorittu 72g55kcal1.4g11.1g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Maustepippuri, annos 1g0.6g0kcal0g0g0g0g
Persilja 30g8.2kcal0.4g0.3g0.1g2.4g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)120g198kcal3.6g4.8g18g0g
Kananmuna 50g(kpl)36g45kcal4g0.1g3.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2232g5928kcal208.8g343.2g406.6g23.2g
Valittu annoskoko1116g2964kcal104.4g171.6g203.3g11.6g
Annoskoko puolitettuna558g1482kcal52.2g85.8g101.7g5.8g
Arvot/100g100g266kcal9.4g15.4g18.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=267176