Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen452g149kcal14.9g22.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 83g118kcal10.3g0.2g8.5g0g
Sokeri 226g916kcal0g225.5g0g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g15g47kcal1.7g9g1.1g4.2g
Hiiva 38g28kcal4.9g0.4g0.2g2.6g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 151g1069kcal1.1g0.6g120.4g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g151g267kcal0.3g14.7g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2232g5188kcal66.4g545g261g13.6g
Valittu annoskoko1116g2594kcal33.2g272.5g130.5g6.8g
Annoskoko puolitettuna558g1297kcal16.6g136.3g65.3g3.4g
Arvot/100g100g232kcal3g24.4g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854