Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 36g256kcal0.3g0.1g28.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen360g119kcal11.9g17.6g0g0g
Hiiva 36g27kcal4.7g0.4g0.1g2.5g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)216g713kcal58.3g0g51.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 468g1606kcal47.7g327.6g5.6g16.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2232g5440kcal245.8g691.4g172.6g37.8g
Valittu annoskoko1116g2720kcal122.9g345.7g86.3g18.9g
Annoskoko puolitettuna558g1360kcal61.5g172.9g43.2g9.5g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316570