Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen143g47kcal4.7g7g0g0g
Hiiva 12g8.9kcal1.6g0.1g0g0.8g
Sokeri 102g412kcal0g101.5g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.4g7.4kcal0.3g1.4g0.2g0.7g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 79g113kcal9.9g0.2g8.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 249g853kcal25.3g174g3g8.7g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g36g258kcal0.4g0.4g28.7g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)143g272kcal0.6g66g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki239g134kcal20.3g11.9g0.5g0g
Flora ruoka kevyt & paksu96g57kcal1g4.3g3.8g0g
Sitruunamehu, laimentamaton14g3kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2232g4332kcal128.2g734g88.6g20.4g
Valittu annoskoko1116g2166kcal64.1g367g44.3g10.2g
Annoskoko puolitettuna558g1083kcal32.1g183.5g22.2g5.1g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817