Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 3213g1126kcal148.4g62.7g9.6g80.3g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 5623g2563kcal168.7g269.9g84.3g0g
Voi 161g1165kcal1.9g0.6g130.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 161g551kcal16.4g112.5g1.9g5.6g
Kananmuna kuoreton 442g630kcal55.2g1.3g45.3g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 402g1501kcal89.6g0g128.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g15073kcal960.4g894g800.4g171.8g
Valittu annoskoko10000g7536kcal480.2g447g400.2g85.9g
Annoskoko puolitettuna5000g3768kcal240.1g223.5g200.1g43g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.5g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=222632