Gluteeniton leipä, tumma

Lämmitä vesi, lisää suola, rouheet, psyllium, siirappi, sokerijuurikas ja öljy turpoamaan noin 5min.

Lisää muut ainekset ja vaivaa yleiskoneella taikinaksi, tarkista jauhon määrä sopivaksi.

Laita koko taikina syvälle uunipellille ja nostata 10 min -> paista noin 40 min 180astetta.

Muista pistellä paistamisen alussa.

Jäähdytä, leikkaa, syö tai pakasta heti.

Helppo ja nopea tehdä; valmista tunnissa, työtä noin 5min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 56 grammaa

Hal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Psylliumkuitu, annos 6g0.3g0.1kcal0g0g0g0.2g
Siirappi 2.2g6.7kcal0g1.6g0g0g
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g2.8g1.7kcal0.2g0.2g0g2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 11g38kcal0.6g8.4g0.1g0.1g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 5.5g21kcal0.3g4.6g0.1g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 55g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.6g0kcal0g0g0g0g
Tattarisuurimo / -jauho 19g63kcal2.3g11.7g0.4g1.1g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 5.5g18kcal1.6g0.4g1.1g1.7g
Auringonkukansiemen 3.9g23kcal0.9g0.5g1.9g0.2g
Kurpitsansiemen,kuoreton3.9g19kcal0.7g1.6g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana224g400kcal13.2g58g12.2g10.8g
Valittu annoskoko112g200kcal6.6g29g6.1g5.4g
Annoskoko puolitettuna56g100kcal3.3g14.5g3.1g2.7g
Arvot/100g100g179kcal5.9g25.9g5.4g4.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=127974