Hillolla täytetyt pikkuleivät, Maidoton

375 g vehnäjauhoja
280 g sokeria
250 g leivontamargariinia
1 dl kaurakermaa
1 muna
1 tl vaniljasokeria

PÄÄLLE:
2 rkl sokeria

TÄYTTEEKSI:
4 rkl Vadelmahilloa ( tai muuta hedelmäsosetta oman mieltymyksen mukaan)

Margariini (kasvipohjainen) ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi, johon lisätään vaniljasokeri, kaurakerma, muna ja jauhot.

Taikina kaulitaan ohueksi levyksi (n. 4-5 mm) ja siitä otetaan pieniä pyöreitä kakkuja (muotin halkaisija n. 4 cm), jotka paistetaan leivinpaperilla päällystetyllä pellillä vaalean ruskeiksi.

Kakkujen ollessa vielä lämpimiä, sivellään niiden pohjaan hilloa ja asetetaan kaksi vastakkain ( vain toisen pohjaan sivellään ohuelti hilloa) ja kieritetään heti sokerissa.

Herkku on valmis, eikä säily kuin kätkemällä pienten ja vähän isompienkin "sokerirottien" ulottumattomiin, että olisi jotakin makeata tarjottavaa yllätysvieraille.

Reseptistä tulee n. 60 annosta ja yksi annos painaa n. 16 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho sunnuntai20g71kcal2.4g14.4g0.4g0.7g
Sokeri 32g131kcal0g32.3g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen29g208kcal0g0g23.1g0g
Kaurakermavalmiste, purkki (Oatley), annos 250g12g10kcal0.1g0.7g0.8g0.1g
Kananmuna 50g(kpl)12g15kcal1.3g0g1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.5g1.8kcal0g0.5g0g0g
Vadelmahillo (Saarioinen)6.9g13kcal0g2.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana224g899kcal7.6g101.4g50.6g1.8g
Valittu annoskoko112g450kcal3.8g50.7g25.3g0.9g
Annoskoko puolitettuna56g225kcal1.9g25.4g12.7g0.5g
Arvot/100g100g401kcal3.4g45.2g22.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321412