Suklaatorttu

Voitele piirakkavuoka (halkaisija 20-30 cm) 20 grammalla kasvirasvaa.

Sekoita jauhot (2,3 dl), kaakaojauhe (2 tl), tomusokeri (2 tl) ja suola.

Lisää kasvirasva.

Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen ja lisää.

Kauli taikina ympyrän muotoiseksi, hieman vuokaa suuremmaksi.

Vuoraa vuoka taikinalla ja siisti reunat.

Peitä leivinpaperilla (kannattaa laittaa päälle painoksi esim.

kuivattuja herneitä) ja jätä jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Paista 190 asteessa 15 minuuttia leivinpaperin kanssa.

Poista paperi ja paista vielä 5 minuuttia.

Kiehauta (maidoton) vispikerma, kaada joukkoon kasvirasva, suklaapalat ja rommi.

Sekoita, kunnes suklaa sulanut.

Kaada taikinapohjalle.

Jätä jääkaappiin 3 tunniksi.

Raasta päälle tummaa suklaata.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 64 grammaa

January
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 2.9g6.4kcal0g0.1g0.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 22g75kcal2.2g15.3g0.3g0.8g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.9g3.2kcal0.2g0.1g0.2g0.3g
Tomusokeri 1dl=60g0.9g3.5kcal0g0.9g0g0g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 7.3g16kcal0g0.2g1.8g0g
Maissitärkkelys 1g3.6kcal0g0.9g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 8.8g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Maidoton & sokeriton suklaalevy 60% (Plamil), annos 100g29g177kcal2.8g12.1g13g2.5g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 4.4g10kcal0g0.1g1.1g0g
Gogreen Vispi (Raisio), annos 200g29g67kcal0.1g3.5g5.8g0.1g
Rommi , annos 40g0.7g1.7kcal0g0g0g0g
Hurmaava Tumma suklaa (Panda), annos 130g4.8g26kcal0.2g2.5g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana224g777kcal11g71.4g48.8g7.4g
Valittu annoskoko112g389kcal5.5g35.7g24.4g3.7g
Annoskoko puolitettuna56g194kcal2.8g17.9g12.2g1.9g
Arvot/100g100g347kcal4.9g31.8g21.8g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83560