Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g31g17kcal2.6g1.6g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 6.8g10kcal0.9g0g0.7g0g
Sokeri 10g40kcal0g9.9g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 6.2g19kcal0.5g3.4g0.1g0.9g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)4.4g16kcal0.6g2.4g0.3g0.5g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g38kcal1.1g7.8g0.1g0.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.6g5.6kcal0g0g0.6g0g
Mustikka metsä- 31g14kcal0.2g2g0.2g1g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g8.7g3.2kcal0.8g0g0g0g
Sokeri 1.9g7.6kcal0g1.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana225g344kcal13.4g58.4g4.2g5.6g
Valittu annoskoko113g172kcal6.7g29.2g2.1g2.8g
Annoskoko puolitettuna56g86kcal3.4g14.6g1.1g1.4g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518