Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 10g29kcal1.6g0g2.5g0g
Sinappi 2.5g3.3kcal0.1g0.4g0.1g0g
Rypsiöljy 90g796kcal0g0g90g0g
Viinietikka 7.5g1.6kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana225g1664kcal3.6g1.6g185.2g0.6g
Valittu annoskoko113g832kcal1.8g0.8g92.6g0.3g
Annoskoko puolitettuna56g416kcal0.9g0.4g46.3g0.2g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868