Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 38g53kcal6.6g0g3g0g
Paprika punainen 4.7g1.4kcal0g0.2g0g0.1g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g31g116kcal1.4g9.7g7.8g1.2g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 16g10kcal0.5g0.8g0.5g0g
Sipuli (kuorittu)12g3.2kcal0.2g0.6g0g0.2g
Kananmuna 50g(kpl)12g15kcal1.3g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana225g396kcal20g22.6g24.8g3g
Valittu annoskoko113g198kcal10g11.3g12.4g1.5g
Annoskoko puolitettuna56g99kcal5g5.7g6.2g0.8g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609