Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 2.6g11kcal0g2.6g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl11g37kcal0.2g0.3g3.8g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g14g79kcal1.2g7.8g4.8g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g58g81kcal2g12.1g2.6g0.1g
Mansikka,pakaste Rainbow27g10kcal0.1g1.9g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana226g435kcal7g49.4g22.6g1.2g
Valittu annoskoko113g218kcal3.5g24.7g11.3g0.6g
Annoskoko puolitettuna57g109kcal1.8g12.4g5.7g0.3g
Arvot/100g100g193kcal3.1g21.9g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100