Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)28g5.3kcal0.4g0.5g0.1g0.7g
Kukkakaali 11g2.7kcal0.2g0.2g0g0.3g
Jauheliha, sika-nauta 38g83kcal6.6g0g6.4g0g
Pekoni rasvainen 8g30kcal1g0g2.9g0g
Sinappi 3g3.9kcal0.1g0.4g0.2g0.1g
Oliiviöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 9g31kcal0.2g0.3g3.3g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g8.4g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g4.7g7kcal0.7g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana226g375kcal18.6g3.6g31.6g2.4g
Valittu annoskoko113g188kcal9.3g1.8g15.8g1.2g
Annoskoko puolitettuna57g94kcal4.7g0.9g7.9g0.6g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.6g14g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151178