Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt266g122kcal8.5g12.8g4g0g
Hiiva, 50g27g16kcal3.5g0.3g0.1g0g
Sokeri 75g302kcal0g74.4g0g0g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5.3g17kcal0.6g3.2g0.4g1.5g
Kananmuna 50g(kpl)27g34kcal2.9g0.1g2.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 585g2008kcal59.6g409.7g7g20.5g
Voi 80g579kcal0.9g0.3g64.9g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g53g170kcal9g24.5g4g9.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2240g6497kcal170g1050.6g165.6g62.6g
Valittu annoskoko1120g3248kcal85g525.3g82.8g31.3g
Annoskoko puolitettuna560g1624kcal42.5g262.7g41.4g15.7g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224726