Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)119g32kcal1.5g5.7g0.2g2g
Vesi, vesijohtovesi 280g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 175g120kcal0.5g1.1g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g140g479kcal9.7g109.3g0.6g1.8g
Oliiviöljy 10g87kcal0g0g9.8g0g
Voi 10g71kcal0.1g0g8g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g20g12kcal0.5g1g1.4g0.2g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g126g38kcal1.3g5g0.4g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g240g288kcal52.7g2.2g8.4g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2240g2254kcal132.6g248.6g57.6g10.4g
Valittu annoskoko1120g1127kcal66.3g124.3g28.8g5.2g
Annoskoko puolitettuna560g564kcal33.2g62.2g14.4g2.6g
Arvot/100g100g101kcal5.9g11.1g2.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290876