Juustokakkujäätelö Tilli

Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.

Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Tillips
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi107g483kcal7g64.4g22.6g3.3g
Mascarpone (250g)215g1121kcal9.7g9.7g116g0g
Flora Vanilla 12%269g510kcal12.1g43g32.2g0g
Sokeri 228g926kcal0g228g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g64g41kcal2.3g0.1g16.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.7g11kcal0g2.7g0g0g
Suolapähkinä 3.2g19kcal0.8g0.3g1.6g0.2g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 97g41kcal9.5g0.4g0.1g0g
Vispikerma Flora 20%54g118kcal1.6g2.7g10.7g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g81g450kcal6.8g44.3g27.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2240g7442kcal99.6g791.2g453.4g7g
Valittu annoskoko1120g3721kcal49.8g395.6g226.7g3.5g
Annoskoko puolitettuna560g1861kcal24.9g197.8g113.4g1.8g
Arvot/100g100g332kcal4.4g35.3g20.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432313