Salmiakkikeksit

Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit sekaisin ja lisää muna.

Rouhi turkinpippurit, tai käytä turkinpippuri crushia, ja lisää taikinaan yhdessä muiden kuivien kanssa.

Lisää kinuskikastike ja sekoita tasaiseksi.

Tee lusikalla pieniä nokareita pellille ja paista.

Uuni 200 astetta ja noin 8 min.

Käytännössä kahdeksan minuuttia voi olla melko pitkä aika, koska turkinpippuri palaa helposti, ja maistuu silloin aika...

palaneelta.

Alatason koin itse hyväksi ja 6 minuuttia riitti, mutta uunit ovat erilaisia.

Näppärä hieman erilainen keksi.

(Itsellä valmiin keksin paino on noin 8-10g, saatoin tehdä hieman tarkoitettua pienempiä, joka saattaa toki osaltaan vaikuttaa paistumiseenkin.)

Nauttikaa!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 28 grammaa

Juanada
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 254g1803kcal1.9g1g203.1g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g203g792kcal0.4g197g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8.1g33kcal0g8g0g0g
Kananmuna kuoreton 112g159kcal14g0.3g11.4g0g
Turkinpippuri, tyrkisk peber, original152g571kcal0.2g140.1g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 330g1132kcal33.6g231g4g11.6g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0.1g
Kinuskikastike 51g215kcal0.5g28.8g10.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2240g9446kcal102.2g1220g459.2g23.4g
Valittu annoskoko1120g4723kcal51.1g610g229.6g11.7g
Annoskoko puolitettuna560g2362kcal25.6g305g114.8g5.9g
Arvot/100g100g422kcal4.6g54.5g20.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=88760