Saaristolaisleipä (Kotiliesi.fistä)

Ainekset:
1 litra piimää
1 litra vehnäjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl leseitä
3 dl ruisjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl siirappia
100 g hiivaa
suolaa sopivasti

Lämmitä piimä mikrossa käden lämpöseksi.

Sekoita siihen hiiva.

Lisää kulhoon ruisjauho, leseet, maltaat, hiivaleipäjauho, siirappi ja ripaus suolaa.

Sekoita puuhaarukalla( sillä isommalla)

Lisää sekaan normi vehnäjauhot ja sekoita hyvin yhä puuhaarukalla.

Pistä taikina vuokaleipämuotteihin.

Peitä leivät ja anna kohota reilu tunti kohtuu lämpimässä paikassa.

Laita vaikka uuni lämpeneen 50 asteeseen ja vuoat saamaan peiton alle hukkalämpö.

Kun leivät ovat kohonneet, Paista niitä uunissa noin 1,5 tuntia.

Lopuksi ota ne uunista ja voitele vesi/siirappisekoituksella ja laita vielä toviksi uuniin.

Anna jäähtyä uunistaoton jälkeen rauhassa.

Saaristoleipä ei ole parhaimmillaan tuoreena uunista oton jälkeen kuten useat muut leivonnaiset, vaan maku paranee viileässä parin päivän aikana.

Reseptistä tulee n. 75 annosta ja yksi annos painaa n. 39 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Asidofilus-bifiduspiimä (Pirkka), annos 200g3401g1599kcal105.4g136.1g68g0g
Siirappi 1429g4307kcal1.4g1058.6g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 561g1706kcal49.1g310.9g10.7g78g
Hiivaleipäjauho kuitu (Pirkka), annos 65g663g2321kcal89.5g435.1g19.2g36.5g
Vehnäjauho puolikarkea 2211g7586kcal225.3g1547.6g26.5g77.4g
Hiiva, 50g340g208kcal44.6g3.7g1.4g0g
Suola, annos 3g68g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)816g3094kcal95.5g628.6g18g116.7g
Kuidukas, kolmen viljan leseseos (Myllyn paras)510g1301kcal84.7g174g31.1g153.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g44243kcal1391g8589.2g349.8g923.4g
Valittu annoskoko10000g22122kcal695.5g4294.6g174.9g461.7g
Annoskoko puolitettuna5000g11061kcal347.8g2147.3g87.5g230.9g
Arvot/100g100g221kcal7g42.9g1.7g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333183