Curry-porkkanapata

Vanha painovartijoiden resepti, jota teen aina ulkomuistista.

Alkuperäisessä reseptissä oli paprikaa ja tonnikalaa mukana, joita en ikinä laita tähän ruokaan.

Minusta parempi näin :)
Öljyä pataan ja sinne 2-3 tl curryä hautumaan, lisää sipulit silputtuna, kuullota sipuleita, lisää porkkanaraaste, tomaattimurska, kasvisliemikuutiot, ehkä vähän vettäkin.

(Suolaa maun mukaan lisäksi) Anna hautua kypsäksi ja laita lopuksi jotain hapanmaitotuotetta sekaan, maustamaton jogurtti alkuperäisessä ohjeessa.

Pata vain paranee sen seistyä jääkaapissa.

Syön yleensä tätä riisin kera.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1801 grammaa

Aino64
AineksetMääräEnergiaPHRK
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl28g253kcal0g0g28.1g0g
Sipuli (kuorittu)125g34kcal1.6g6g0.2g2.1g
Porkkanaraaste 200g625g169kcal3.8g33.1g1.3g15.6g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow16g42kcal1.6g1.6g3.2g0.3g
Tomaattimurska 313g92kcal1.7g16.6g0.6g5.9g
Rahka, rasvaton (Ehrman), annos 250g19g11kcal1.8g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2251g1201kcal21g116.2g66.8g47.8g
Valittu annoskoko1126g601kcal10.5g58.1g33.4g23.9g
Annoskoko puolitettuna563g300kcal5.3g29.1g16.7g12g
Arvot/100g100g53kcal0.9g5.2g3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=251283