Hirvenjauhelihakeitto Special Al Meira

Kuori n.5 porkkanaa (n.400g kuorittuna ja kannat poistettuna), kuori 4 keskikokoista sipulia (n.200g), kuori n.13 pientä ja keskikokoista perunaa (n.850g), . Pilko ainekset pieniksi.

Laita isoon (5 L) kattilaan n.2 l vettä ja laita juurekset (myös pakastejuurekset) kiehumaan.

Laita n.20g rapsiöljyä pannulle ja laita 2 pilkottua sipulia, pyörittele öljyssä, kuullota ja paista koko jauheliliha (n.570g) öljyssä, ruskista.

Laita sekaan myös yksi pieneksi pilkottu valkosipulinkynsi (n. 7g). Kun juurekset ovat hetken kiehuneet ja pehmenneet, lisää jauheliha joukkoon.

Laita 2 kpl Knorrin kasvisliemikuutioita ja anna kiehua vielä hetki.

Pilko perunat pieniksi ja laita joukkoon kiehumaan.

Kun ainekset ovat kypsyneet, niin keitto on valmista tarjoiltavaksi

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha 143g160kcal30.1g0g4.3g0g
Sipuli (kuorittu)49g13kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 216g164kcal4g33.3g0.4g2.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g100g28kcal0.6g5.9g0.2g2.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5g45kcal0g0g5g0g
Valkosipuli 1.8g1.9kcal0.1g0.3g0g0g
Knorr vähärasv. kasvisliemikuutio, 1kuutio=10g7.5g19kcal0.8g0.2g1.6g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 500g0kcal0g0g0g0g
Keittojuurekset, apetit, 200 gr100g26kcal0.9g4.8g0.3g2.3g
Mustapippuri, annos 1g2.5g5.7kcal0.3g1g0.1g0g
Suola, annos 3g3.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2255g924kcal74.8g95.8g24g15.8g
Valittu annoskoko1128g462kcal37.4g47.9g12g7.9g
Annoskoko puolitettuna564g231kcal18.7g24g6g4g
Arvot/100g100g41kcal3.3g4.2g1.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=158942