Jogurttiporkkana sämpylät

1. Lämmitä jogurtti ja vesi seos kädenlämpöiseksi.

Sekoita hiiva joukkoon ilmavasti vatkaten niin kauan että hiiva on liuennut.

2. Lisää joukkoon suola, sokeri, raastettuporkkana ja öljy.

3. Alusta taikina jauhoilla.

4 Kohota kaksin kertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.

5. Leivo n. 18 sämpylää.

Nostata hetki pellillä.

Voitele munalla tai basilikamuna seoksella.

6. Voideltujen sämpylöiden päälle voit viiltaa pienet viivat (esteettisesti mukavan näköiset)
7. Paista 225 astetta n. 10min

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1127 grammaa

Snyys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 400g3533kcal0g0g399.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5193g17819kcal529.2g3635.2g62.3g181.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g577g162kcal3.5g34.3g1.2g14.4g
Sokeri 36g144kcal0g35.5g0g0g
Suola, annos 3g22g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 222g165kcal29.1g2.4g0.9g15.3g
Vesi, vesijohtovesi 1775g0kcal0g0g0g0g
Jogurtti, RELA, rasvaton, maustamaton (Ingman) 100 g, 1 dl1775g781kcal76.3g95.9g8.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g45207kcal1276.2g7606.6g945.6g423g
Valittu annoskoko10000g22603kcal638.1g3803.3g472.8g211.5g
Annoskoko puolitettuna5000g11302kcal319.1g1901.7g236.4g105.8g
Arvot/100g100g226kcal6.4g38g4.7g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81603