Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 75151g1026kcal1.5g1.5g113.1g0g
Sokeri 219g888kcal0g218.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 256g880kcal26.1g179.5g3.1g9g
Leivinjauhe 7.5g13kcal0.4g2.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g12g48kcal0g11.9g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g128g69kcal11.5g5.4g0.3g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g151g181kcal4.5g6.2g15.1g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 196g76kcal0.3g16g0.2g2.9g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g7.5g27kcal0.3g6g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2256g6415kcal89.2g895.6g264.2g23.8g
Valittu annoskoko1128g3207kcal44.6g447.8g132.1g11.9g
Annoskoko puolitettuna564g1604kcal22.3g223.9g66.1g6g
Arvot/100g100g284kcal4g39.7g11.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388072