Uunijuurekset rosmariinilla

Lohko juurekset ja sipuli.

Porkkana kannattaa leikata ohuemmaksi kuin muut johtuen pidemmästä kypsymisajasta.

Sipulit voi lisätä vuokaan vähän myöhemmin, niille riittää 20 min.

Sekoita ainekset keskenään uunivuoassa ja kypsennä 200 asteessa noin 40 min, uunista riippuen.

Tuore rosmariini voi hyvin korvata kuivatulla, kaveriksi voi halutessaan lisätä vaikka timjamia.

Mikä tahansa juureksista voi jättää pois tai korvata vaikkapa palsternakalla, lantulla, artisokalla, mitä nyt sattuu olemaan kaapissa/kaupassa.

Juureksia kannattaa käännellä ainakin kerran kypsymisen aikana.

Jos haluaa rapeamman lopputuloksen voi vuokaa pitää loppuosan ajasta ylhäällä uunissa grillivastusten alla.

Päälle voi puristaa sitruunamehua, varsinkin jos balsamico puuttuu, punajuuri tarvitsee kaverikseen jotain hapokasta.

Kastikkeeksi sopii maustamaton jugurtti.

Muutaman harjoituskerran jälkeen oppii arvioimaan minkä kokoisiksi kannattaa mikäkin pilkkoa jotta kaikkien kypsymisaste olis toivotunlainen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 502 grammaa

Lilja14
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 281g108kcal2.8g19.4g0.6g7g
Sipuli (kuorittu)113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Juuriselleri 169g53kcal2.1g7.8g0.3g5.2g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka113g12kcal1.2g1.2g0.2g1.1g
Porkkana 225g74kcal1.4g12.5g0.5g5.7g
Peruna, keskikokoinen 60g169g101kcal2.5g21.9g0.2g1.5g
Valkosipuli 28g31kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g11g15kcal0.3g2.4g0.7g1.6g
Suola, annos 3g3.4g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g5.6g5.4kcal0.1g1g0g0g
Mustapippuri 1.1g3.1kcal0.1g0.4g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2259g1064kcal28.4g153.2g28.4g49.8g
Valittu annoskoko1130g532kcal14.2g76.6g14.2g24.9g
Annoskoko puolitettuna565g266kcal7.1g38.3g7.1g12.5g
Arvot/100g100g47kcal1.3g6.8g1.3g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=267947