Helppo kauraleseleipä

HELPPO KAURALESELEIPÄ

(1 leipä)

Ainekset:

5 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl Pirkka Luomu -kauraleseitä
1 tl suolaa
1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
3 dl vettä
1 kananmuna

Voiteluun:
1/2 dl vettä
1 rkl siirappia

1. Sekoita puuhaarukalla jauhot, kauraleseet, suola ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta).

Kaada neste jauhoseokseen ja lisää muna.

Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi, löysähköksi taikinaksi.

Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin 1/2 tuntia lämpimässä paikassa.

2. Kaada taikina keoksi pellille leivinpaperin päälle.

Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä leivinliinalla.

Anna kohota vielä 1/2 tuntia.

Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia uunin alimmalla tasolla.

3. Valmista siirappiseos.

Kiehauta vesi ja sekoita siihen siirappi.

Voitele kuuma leipä siirappiseoksella ja paista vielä noin 5 minuuttia.

Anna leivän jäähtyä ilman liinaa, niin se saa rapean kuoren.

Vinkki! Ripottele siirappiseoksella voidellun leivän päälle Pirkka-salaatti-siemensekoitusta.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiivaleipävehnäjauho 974g3175kcal118.2g578.7g27.3g53.6g
Kauralese 425g1530kcal76.5g193.9g32.7g74.4g
Ruokasuola jodioitu 23g0.6kcal0.1g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g39g140kcal17.5g15.6g2.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 1063g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 213g267kcal23.4g0.6g19.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 177g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 7086g21363kcal7.1g5250.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g52952kcal485.6g12079g163g256g
Valittu annoskoko10000g26476kcal242.8g6039.5g81.5g128g
Annoskoko puolitettuna5000g13238kcal121.4g3019.8g40.8g64g
Arvot/100g100g265kcal2.4g60.4g0.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140230