Vehnäsämpylät (patongit 4kpl)

Ohje alunperin kotivinkistä hampurilais- ja hodarisämpylät.

Liota hiiva käden lämpöiseen veteen ja lisää jauhoja kunnes muodostuu velli.

Nosta kulho vesihauteeseen ja peitä liinalla.

Kun velli kuplii (n. 10min.), hiiva on herännyt ja voit jatkaa taikinan tekoa.

Lisää loput jauhot, suola ja öljy.

Vaivaa hyvin.

Leivo taikinasta 12 sämpylää, palloja tai pitkuloita tulevan käytön mukaan.

Kohota liinan alla väh. 30min.

Voitele varovasti maidolla ja ripottele seesaminsiemeniä pinnalle.

Paista 225* n. 15-20min.

PS.
Tein patonkeja tällä ohjeella 4kpl.

Taikinan herätys 1h ja kohotus 1h, muuten ohjeen mukaan.

Ei voitelua eikä siemeniä.

Paisto 225* 20-25min.

Älä peitä liinalla tms. että pysyvät rapeina.

Itse nostin leipäkoppaa vasten pystyyn, niin pohjakin rapsakoitui.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi42g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 4.2g3.1kcal0.5g0g0g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 65g222kcal6.6g45.3g0.8g2.3g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Ruokaöljy keskiarvo 2.3g21kcal0g0g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana226g492kcal14.2g90.6g6.2g5.2g
Valittu annoskoko113g246kcal7.1g45.3g3.1g2.6g
Annoskoko puolitettuna57g123kcal3.6g22.7g1.6g1.3g
Arvot/100g100g218kcal6.3g40.1g2.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429748