Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)21g5.7kcal0.3g1g0g0.4g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)56g14kcal0.6g3.1g0g0.8g
Vesi28g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 2.1g2.3kcal0.2g0.3g0g0g
Oliiviöljy 3.8g34kcal0g0g3.8g0g
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Basilika, kuivattu 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana226g113kcal2.2g9.2g7.6g2.6g
Valittu annoskoko113g57kcal1.1g4.6g3.8g1.3g
Annoskoko puolitettuna57g28kcal0.6g2.3g1.9g0.7g
Arvot/100g100g50kcal1g4.1g3.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298471