Hapankaali-chorizokeitto

Pilko sipulit, porkkanat ja valkokaali mahdollisimman pieneksi.

Kuullota niitä halutessasi kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, hapankaali, vesi ja sokeri.

(Sokeri pyöristää tomaatin metallista makua.

Keitä keitto lähes kypsäksi ja lisää chorizomakkarat.

Mausta halutessasi esimerkiksi chilillä ja suolalla.

Jos valitset yrttisen tomaattimurskan ja valkosipulisen hapankaalin, keiton mausteet ovat kohdallaan ilman lisämausteita.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali (Rasilainen)23g4.1kcal0.4g0.4g0.1g0.5g
Keräkaali, 100g5.6g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)2.8g0.8kcal0g0.1g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g1.6g1.9kcal0g0.1g0.1g0g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)23g9kcal0.2g1.6g0.1g0.3g
Vesi39g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g9g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g0.6g4.2kcal0g0g0.5g0g
Sokeri 0.6g2.3kcal0g0.6g0g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 3.4g7.6kcal0.5g0g0.6g0g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g5.1g18kcal1g0g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana226g103kcal4.6g7g5.8g2.2g
Valittu annoskoko113g52kcal2.3g3.5g2.9g1.1g
Annoskoko puolitettuna57g26kcal1.2g1.8g1.5g0.6g
Arvot/100g100g46kcal2g3.1g2.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430345