Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)6.2g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Purjosipuli 3.7g0.9kcal0.1g0.1g0g0.1g
Oliiviöljy 0.4g3.9kcal0g0g0.4g0g
Riisi tumma 8g28kcal0.6g5.8g0.2g0.3g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 8g29kcal0.6g6.3g0g0.1g
Vesi44g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 0.7g2.1kcal0.1g0.2g0.1g0g
Paprika punainen 11g3.1kcal0.1g0.5g0g0.2g
Parsakaali brokkoli 13g4.4kcal0.6g0.2g0g0.3g
Katkarapu 19g13kcal2.7g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana226g172kcal9.8g27g1.8g2.2g
Valittu annoskoko113g86kcal4.9g13.5g0.9g1.1g
Annoskoko puolitettuna57g43kcal2.5g6.8g0.5g0.6g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g0.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=113791