Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 26g89kcal2.6g18.1g0.3g0.9g
Leivinjauhe 1.1g2kcal0.1g0.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.9g3.6kcal0g0.9g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g23g27kcal0.7g1g2.2g0g
Kananmuna kuoreton 12g18kcal1.5g0g1.3g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g28g18kcal3.1g1.2g0.1g0g
Sokeri 11g46kcal0g11.2g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 11g5.1kcal0.3g0.5g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana227g416kcal16.6g66.6g8.2g1.8g
Valittu annoskoko114g208kcal8.3g33.3g4.1g0.9g
Annoskoko puolitettuna57g104kcal4.2g16.7g2.1g0.5g
Arvot/100g100g183kcal7.3g29.3g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106908