Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen24g169kcal0.2g0.2g18.8g0g
Vehnäjauho, sunnuntai24g82kcal2.8g16.7g0.5g0.7g
Luumu kivetön, kuivattu 24g48kcal1g8.8g0.2g2g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g19g28kcal2.4g0.1g2g0g
Sokeri 24g95kcal0g23.4g0g0g
Leivinjauhe 0.6g1kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana228g845kcal12.8g98.8g43g5.4g
Valittu annoskoko114g423kcal6.4g49.4g21.5g2.7g
Annoskoko puolitettuna57g211kcal3.2g24.7g10.8g1.4g
Arvot/100g100g371kcal5.6g43.4g18.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278