Kurpitsapiirakka, Maidoton

Pohja

3dl (180g) Luomu taysjyvävehnäjauho
100g Leivontamargariinia (Maidoton)
1 tl (5g) kanelia
3 rkl (45g) vettä

Täyte
500 g keitettyä kurpitsaa
0,5 dl vettä
1,5 dl (130g) sokeria
1 rkl siirappia
3 munaa
0,5 tl hienonnettua inkivääriä
1 tl kanelia

Pohjaa varten nypi rasva, jauhot ja kaneli ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Painele taikina pyöreään piirakkavuokaan, jonka halkaisija on 28 cm.
Pane vuoka jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.

Kurpitsa kuoritaan ja siemenet poistetaan.

Kurpitsaliha leikataan kuutioiksi ja keitetään vähässä vedessä kypsäksi (n. 20 min)
Kypsästä kurpitsasta valutetaan vesi pois.

Soseuta kurpitsat ja anna jäähtyä.

Sekoita kurpitsasoseeseen munat, kasvirasvavalmiste ja mausteet.

Kaada täyte piirakkapohjan päälle.

Paista piirakkaa uunissa 175 asteessa n 50 minuuttia.

Koristele mielesi mukaan
Tarjoile lämpimänä tai kylmänä esim.

riisijäätelön tai maidottoman vaniljakastikkeen kera.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Luomu täysjyvävehnäjauho (Myllärin), annos 20g14g48kcal1.7g8.5g0.4g1.7g
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)7.8g57kcal0g0g6.3g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.8g2.9kcal0g0.6g0g0g
Vesi3.5g0kcal0g0g0g0g
Kurpitsa 39g6.2kcal0.3g0.8g0g0.8g
Sokeri 10g41kcal0g10.2g0g0g
Siirappi 1.6g4.7kcal0g1.2g0g0g
Kananmuna, kuoreton, annos 55g13g19kcal1.6g0g1.3g0g
Nordic 15% ruoka, maustamaton kasvirasvavalmiste (Ravintoraisio oy), annos 200g24g38kcal0.2g1.4g3.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana227g432kcal7.6g45.4g23g5g
Valittu annoskoko114g216kcal3.8g22.7g11.5g2.5g
Annoskoko puolitettuna57g108kcal1.9g11.4g5.8g1.3g
Arvot/100g100g190kcal3.3g20g10.1g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=313875