Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 31g41kcal6.6g0g1.6g0g
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g3.8g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)3.1g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g1.8g1.6kcal0.1g0.1g0.1g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Voi 0.4g3.2kcal0g0g0.4g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 10g4.4kcal0g0.4g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g0.3g0.7kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana228g105kcal13.4g1.8g4.2g0.4g
Valittu annoskoko114g53kcal6.7g0.9g2.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna57g26kcal3.4g0.5g1.1g0.1g
Arvot/100g100g46kcal5.9g0.8g1.8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=361291