Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 12g17kcal1.5g0g1.2g0g
Sokeri 19g75kcal0g18.5g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 26g4.6kcal0.1g0.6g0.1g0.2g
Rypsiöljy 13g116kcal0g0g13.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 28g97kcal2.9g19.9g0.3g1g
Leivinjauhe 0.7g1.3kcal0g0.3g0g0g
Ruokasooda 0.7g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl10g61kcal1.3g0.3g6g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.4g1.6kcal0g0.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.3kcal0g0.6g0g0g
Rusina 4.4g13kcal0.1g2.6g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana228g777kcal11.8g86.2g41.4g3.2g
Valittu annoskoko114g389kcal5.9g43.1g20.7g1.6g
Annoskoko puolitettuna57g194kcal3g21.6g10.4g0.8g
Arvot/100g100g342kcal5.2g37.9g18.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980