Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 438g168kcal4.4g30.2g0.9g10.9g
Vesi313g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g6.9g22kcal0.3g1.3g1.7g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Rypsiöljy rainbow3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g113g338kcal23.7g1.1g23.7g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g125g73kcal5g6g3.1g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g31g106kcal6.3g0g9.1g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g38g75kcal3.2g1.1g6.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2260g1654kcal87.4g85.4g96.2g24g
Valittu annoskoko1130g827kcal43.7g42.7g48.1g12g
Annoskoko puolitettuna565g414kcal21.9g21.4g24.1g6g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589